Illustration Raad van het Burgemeestersconvenant

Het Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie is aan een nieuwe fase in zijn geschiedenis begonnen met de lancering van de Europese Raad van het Burgemeestersconvenant waarmee het initiatief opnieuw bevestigd wordt als een unieke politieke beweging die wordt aangestuurd door burgemeesters.

De Raad werd op 10 februari 2017 boven de doopvont gehouden en telt in zijn initiële samenstelling 7 burgemeesters en lokale verkozenen:


- Anne Hidalgo, Burgemeester van Parijs (Frankrijk), lid van de Beleidsraad van het Wereldwijde Convenant
- Daniel Termont, Burgemeester (België), Voorzitter van EUROCITIES
- Eckart Würzner, Burgemeester van Heidelberg (Duitsland), Voorzitter van Energy Cities
- Mercè Conesa i Pagès, Voorzitster van de provinciale Raad van Barcelona, Burgemeester van Sant Cugat del Vallés (Spanje), lid van de Raad van Bestuur van de Klimaatalliantie
- Julije Domac, Directeur van REGEA, het Energieagentschap van Noordwest-Kroatië, Voorzitter van FEDARENE
- Asa Karlsson Björkmarker, Viceburgemeester van Växjö (Zweden), Lid van de Raad van Bestuur van ICLEI Europe
- Furio Honsell, Burgemeester van Udine (Italië), Woordvoerder inzake Klimaat- en Energieverandering voor de Raad van Europese Gemeenten en Regio’s (CEMR)

De Europese Raad van het Burgemeestersconvenant zal lokale en regionale leiders de kans geven om een grotere rol te spelen bij het vormgeven en verder aansturen van het initiatief. Leden van de Raad zullen daarnaast ook ijveren voor faciliterende kaders ten behoeve van klimaat- en energieactie op nationaal en Europees niveau vergroting van het bewustzijn van lokale behoeften bij Europese en nationale beleidsmakers.

Het doel van deze Raad van Burgemeesters is om de strategische oriëntaties van het initiatief te bespreken en er zo voor te zorgen dat ze optimaal afgestemd zijn op de behoeften van de steden en dat ze ten volle tegemoetkomen aan hun verwachtingen alsook om de dialoog te bevorderen tussen de Europese Convenantgemeenschap en de instellingen van de EU.

Lancering van de Europese Raad van het Burgemeestersconvenant, 10 februari 2017, Brussel

Twitter
Om via uw mobiele telefoon
uit te wisselen
Facebook
Om een fan te worden
van de Convenantpagina
Newsletter
Om u te abonneren op
de maandelijkse nieuwsbrief
RSS feeds
Om nieuws in real-time
te ontvangen
Met de politieke steun van de Europese Commissie Met de politieke steun van de Europese Commissie. Website gecoördineerd door het Convenant secretariaat.
Nieuws | Agenda | Site map | RSS help | Credits | Disclaimer