Illustration 1. LÉPÉS: A Polgármesterek Szövetségének aláírása

Megfelelő adminisztratív struktúrák kialakítása

A fenntartható energiapolitika kialakítása kihívásokkal teli és időigényes folyamat, amelynek módszeres megtervezésére és folyamatos irányítására van szükség. A helyi önkormányzaton belüli különböző osztályok – mint például a környezetvédelem, földhasználat és várostervezés, gazdasági és társadalmi ügyek, épület- és infrastruktúrakezelés, mobilitás és közlekedés, költségvetés és pénzügyek, beszerzések, polgári védelem stb. – részéről együttműködést és egyeztetést kíván.

A Polgármesterek Szövetségéhez kapcsolódó saját célkitűzések elérése érdekében tett erőfeszítések megerősítéséhez a saját önkormányzat belső adminisztratív struktúráinak kiigazítására és optimalizálására van szükség. Megfelelő hatáskörökkel rendelkező osztályokat kell kijelölni, valamint elegendő pénzügyi és emberi erőforrást kell biztosítani a Polgármesterek Szövetsége által vállalt kötelezettségek teljesítésére. Alapvető fontosságú, hogy a fenntartható energiaügyi és éghajlatváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodás az érintett önkormányzati osztályok intézkedéseivel és kezdeményezéseivel összhangba kerüljön, és biztosítani kell, hogy az az önkormányzat teljes tervezési tevékenységének részévé váljon.

További információk: Akcióterv útmutató és A Városi Alkalmazkodást Támogató Eszköz 1.3. Lépése.

Twitter
Adatcsere
mobiltelefonon keresztül
Facebook
Támogassa a
Covenant honlapját
Newsletter
Feliratkozás a
havi hírlevélre
Rss feeds
Hírek olvasása
valós időben
Az Európai Bizottság Főigazgatóságának Az Európai Bizottság Főigazgatóságának. A Szövetség Irodája által koordinált weboldal.
Registration form | Hírek | Napirend | Oldaltérkép | RSS-súgó | Támogatóink | Jognyilatkozat