Illustration 1. LÉPÉS: A Polgármesterek Szövetségének aláírása

1. LÉPÉS: A Polgármesterek Szövetségének aláírása

Vegyen részt egy nagyszabású politikai kezdeményezésben

Aláírásával többet tesz egy nyilvános nyilatkozatnál: hozzájárul az Európai Unió energiával és klímával kapcsolatos célkitűzéseinek megvalósításához. A Polgármesterek Szövetségén keresztül olyan közösség tagjává válik, amelyben a helyi önkormányzatok azonos cél megvalósítása mellett kötelezik el magukat. Megoszthatja a tapasztalatait a saját területén belül más helyi önkormányzatokkal regionális, országon és nemzetközi szinten, valamint Ön is meríthet az inspiráló példákból. Ez az oldal információkkal, ötletekkel és konkrét lépésekkel segít a helyi éghajlatváltozás hatásainak csökkentésére és az ahhoz történő alkalmazkodásra irányuló közös célunk elérésében.

Kérdése van?

Egy ambiciózus elkötelezettség

A Polgármesterek Szövetségének aláírói önkéntes kötelezettséget vállalnak arra, hogy a CO2-kibocsátás csökkentését illetően túlteljesítik az EU célkitűzéseit és növelik a klímaváltozással szembeni ellenálló képességet.

Ezen célkitűzések elérése érdekében a helyi önkormányzatok kötelezettséget vállalnak arra, hogy:

  1. kidolgoznak
    • egy Alapkibocsátás készletet és
    • egy Klímaváltozási Kockázat- és veszélyeztetettség-értékelést;
  2. a fenti önkormányzati tanácsi határozat időpontját követő két éven belül benyújtanak egy Fenntartható Energia- és Klímaakciótervet (SECAP);
  3. a Fenntartható Energia- és Klímaakcióterv (SECAP) benyújtását követően kétévente jelentést készítenek a haladásról.

Az aláírók hivatalos politikai kötelezettségvállalásainak konkrét intézkedésekben és projektekben kell megnyilvánulniuk. Aláíróként elfogadja, hogy jelentést készít, valamint azt, hogy az Európai Unió Közös Kutatóközpontja rendszeresen ellenőrzi a SECAP végrehajtását. Elfogadja továbbá, hogy az előírások be nem tartása esetén az önkormányzatot kizárják a Polgármesterek Szövetségből.

Kérjük, tekintse át azokat a fő elveket és lépéseket, amelyekre a Covenant aláírónak ügyelniük kell a SECAP kidolgozása során. Ezek az elvek kapcsolódnak a Covenant aláírásakor vállalt kötelezettségekhez, és a siker kulcsfontosságú alkotóelemét képezik.

További információk: Akcióterv útmutató és A Városi Alkalmazkodást Támogató Eszköz 1. Lépése.

Kérdése van?

Twitter
Adatcsere
mobiltelefonon keresztül
Facebook
Támogassa a
Covenant honlapját
Newsletter
Feliratkozás a
havi hírlevélre
Rss feeds
Hírek olvasása
valós időben
Az Európai Bizottság Főigazgatóságának Az Európai Bizottság Főigazgatóságának. A Szövetség Irodája által koordinált weboldal.
Registration form | Hírek | Napirend | Oldaltérkép | RSS-súgó | Támogatóink | Jognyilatkozat