Illustration Ondertekenaars van het Convenant

De strijd tegen klimaatverandering zal gewonnen of verloren worden in stedelijke gebieden. Een overgrote meerderheid van de Europese bevolking woont en werkt immers in steden en verbruikt naar schatting 80% van de in de EU gebruikte energie. Lokale overheden, als het bestuursniveau dat het dichtst bij burgers staat, bevinden zich dan ook in de ideale positie om klimaataspecten op een alomvattende manier aan te pakken. Meer en meer steden besluiten daarom de uitdaging aan te gaan, zoals blijkt uit het groeiend aantal ondertekenaars van het Burgemeestersconvenant.

Ondertekenaars vertegenwoordigen gemeenten die in grootte variëren van kleine dorpjes tot belangrijke grootstedelijke gebieden zoals Londen en Parijs.

De verbintenissen die de Ondertekenaars van het Convenant aangaan, zijn gekoppeld aan het Klimaat- en energiebeleidskader van de Europese Unie. Dit omvat het klimaat- en energiepakket van de Europese Unie voor 2020 voor ondertekenaars die tussen 2008 en 2005 toetraden en het 2030 klimaat- en energiekader alsook de EU-strategie voor aanpassing aan de klimaatverandering voor de ondertekenaars die na 2015 toetraden.

Sinds oktober 2015 verbinden Ondertekenaars van het Convenant zich tot het implementeren van een geïntegreerde aanpak van mitigatie van en aanpassing aan klimaatverandering. Binnen de twee jaar na hun toetreding moeten ze Actieplannen voor Duurzame Energie en Klimaat ontwikkelen met de bedoeling om de CO2-emissies met minstens 40% tegen 2030 te verminderen en hun veerkracht ten opzichte van de klimaatverandering te vergroten.

De lijst van steden die het Convenant ondertekend hebben, vindt u hieronder.

Villa Cortese

Mitigation (2020 target)

Signatory

Mayor (or equivalent): Alessandro Barlocco
Bevolking: 6,113 inwoners
Website: http://www.comune.villacortese.mi.it

Covenant status

Date of adhesion: 24 november 2009
Status 3

Contact

Main contact: Andrea Sfondrini

Contact

Main contact: Marco Travaini

Coördinatoren van het Convenant

Covenant Coordinators Landen Ondertekenaars
Province of MilanItaly91

Benchmarks

Produzione di energia da fonte rinnovabile - l'Amministrazione come esempio: settore fotovoltaico
Sector: Local electricity production
Implementation timeframe: 2008 - 2008
Area of intervention: Photovoltaics
Policy instrument: Third party financing. PPP
Responsible body: "Responsabile del Servizio Opere Pubbliche, Ambiente e Sportello Unico Attività Produttive Settore Tecnico - Comune di Villa Cortese (MI) ing. Andrea SFONDRINI"
KEY FIGURES
CO2 reduction :
40.32 t CO2 eq./a
Renewable energy produced (MWh):
145.686 MWh/a
Implementation cost (€):
247651 €

Description: L’Amministrazione ha previsto la realizzazione di impianti per la produzione di energia da fonti rinnovabile sul proprio territorio, prediligendo, vista anche la conformità del territorio e le caratteristichepaesaggistiche, il solare come energia alternativa di riferimento.

Rate this benchmark: BadPoorFairGoodExcellent (1 vote)

Benchmarks Datum Taal
Riqualifica e potenziamento della rete ciclabile urbana12 okt 2017 it
Produzione di energia da fonte rinnovabile - l'Amministrazione come esempio: settore fotovoltaico12 okt 2017 it
Interventi per il risparmio energetico sugli edifici comunali (involucro)12 okt 2017 it
Disclaimer:
The sole responsibility for the content of this website lies with the authors. It does not reflect the opinion of the European Union. The European Commission is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.
Twitter
Om via uw mobiele telefoon
uit te wisselen
Facebook
Om een fan te worden
van de Convenantpagina
Newsletter
Om u te abonneren op
de maandelijkse nieuwsbrief
RSS feeds
Om nieuws in real-time
te ontvangen
Met de politieke steun van de Europese Commissie Met de politieke steun van de Europese Commissie. Website gecoördineerd door het Convenant secretariaat.
Nieuws | Agenda | Site map | RSS help | Credits | Disclaimer