Illustration Ondertekenaars van het Convenant

De strijd tegen klimaatverandering zal gewonnen of verloren worden in stedelijke gebieden. Een overgrote meerderheid van de Europese bevolking woont en werkt immers in steden en verbruikt naar schatting 80% van de in de EU gebruikte energie. Lokale overheden, als het bestuursniveau dat het dichtst bij burgers staat, bevinden zich dan ook in de ideale positie om klimaataspecten op een alomvattende manier aan te pakken. Meer en meer steden besluiten daarom de uitdaging aan te gaan, zoals blijkt uit het groeiend aantal ondertekenaars van het Burgemeestersconvenant.

Ondertekenaars vertegenwoordigen gemeenten die in grootte variëren van kleine dorpjes tot belangrijke grootstedelijke gebieden zoals Londen en Parijs.

De verbintenissen die de Ondertekenaars van het Convenant aangaan, zijn gekoppeld aan het Klimaat- en energiebeleidskader van de Europese Unie. Dit omvat het klimaat- en energiepakket van de Europese Unie voor 2020 voor ondertekenaars die tussen 2008 en 2005 toetraden en het 2030 klimaat- en energiekader alsook de EU-strategie voor aanpassing aan de klimaatverandering voor de ondertekenaars die na 2015 toetraden.

Sinds oktober 2015 verbinden Ondertekenaars van het Convenant zich tot het implementeren van een geïntegreerde aanpak van mitigatie van en aanpassing aan klimaatverandering. Binnen de twee jaar na hun toetreding moeten ze Actieplannen voor Duurzame Energie en Klimaat ontwikkelen met de bedoeling om de CO2-emissies met minstens 40% tegen 2030 te verminderen en hun veerkracht ten opzichte van de klimaatverandering te vergroten.

De lijst van steden die het Convenant ondertekend hebben, vindt u hieronder.

Moinesti

Mitigation (2020 target)

Signatory

Mayor (or equivalent): Viorel Ilie
Bevolking: 23,527 inwoners
Website: http://www.moinesti.ro

Covenant status

Date of adhesion: 25 februari 2011
Status 3

Contact

004-0733959403
Main contact: Ivascu Ramona
Functie: Projects and Development Strategies Chief Department
E-mail: proiecte@moinesti.ro
Phone: 0040-234363680 int. 208
Mobile:

Ondersteuners van het Convenant

Ondersteuners van het Convenant Landen Ondertekenaars
OER (Energy Cities Romania)Romania22

Benchmarks

Thermal retrofitting of "Spiru Haret" High school buildings and installations / equipment related (High school + Boarding school + Cafeteria + Sports Hall)
Sector: Municipal buildings, equipment/facilities
Implementation timeframe: 2012 - 2020
Area of intervention: Integrated action (all above)
Policy instrument: Energy management
Responsible body: U.A.T. Moineşti, Investment Department
KEY FIGURES
CO2 reduction :
131 t CO2 eq./a
Energy savings (MWh):
639 MWh/a
Implementation cost (€):
154644 €
Jobs created:
20

Description: Upgrading of the heating installation: •New boilers in high school, boarding school and cafeteria •Thermal insulation (10 cm polystyrene for walls and 10 cm extruded polystyrene for base) •Replacement of wooden carpentry with PVC double glazing (windows and doors)

Rate this benchmark: BadPoorFairGoodExcellent (0 vote)

Benchmarks Datum Taal
Thermal retrofitting of "Spiru Haret" High school buildings and installations / equipment related (High school + Boarding school + Cafeteria + Sports Hall)18 nov 2017 en
Thermal retrofitting of "Tristan Tzara" Secondary School buildings and installations / equipment related18 nov 2017 en
Thermal retrofitting of Moineşti Emergency Hospital buildings and installations / equipment related18 nov 2017 en
Disclaimer:
The sole responsibility for the content of this website lies with the authors. It does not reflect the opinion of the European Union. The European Commission is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.
Twitter
Om via uw mobiele telefoon
uit te wisselen
Facebook
Om een fan te worden
van de Convenantpagina
Newsletter
Om u te abonneren op
de maandelijkse nieuwsbrief
RSS feeds
Om nieuws in real-time
te ontvangen
Met de politieke steun van de Europese Commissie Met de politieke steun van de Europese Commissie. Website gecoördineerd door het Convenant secretariaat.
Nieuws | Agenda | Site map | RSS help | Credits | Disclaimer