Illustration Ondertekenaars van het Convenant

De strijd tegen klimaatverandering zal gewonnen of verloren worden in stedelijke gebieden. Een overgrote meerderheid van de Europese bevolking woont en werkt immers in steden en verbruikt naar schatting 80% van de in de EU gebruikte energie. Lokale overheden, als het bestuursniveau dat het dichtst bij burgers staat, bevinden zich dan ook in de ideale positie om klimaataspecten op een alomvattende manier aan te pakken. Meer en meer steden besluiten daarom de uitdaging aan te gaan, zoals blijkt uit het groeiend aantal ondertekenaars van het Burgemeestersconvenant.

Ondertekenaars vertegenwoordigen gemeenten die in grootte variëren van kleine dorpjes tot belangrijke grootstedelijke gebieden zoals Londen en Parijs.

De verbintenissen die de Ondertekenaars van het Convenant aangaan, zijn gekoppeld aan het Klimaat- en energiebeleidskader van de Europese Unie. Dit omvat het klimaat- en energiepakket van de Europese Unie voor 2020 voor ondertekenaars die tussen 2008 en 2005 toetraden en het 2030 klimaat- en energiekader alsook de EU-strategie voor aanpassing aan de klimaatverandering voor de ondertekenaars die na 2015 toetraden.

Sinds oktober 2015 verbinden Ondertekenaars van het Convenant zich tot het implementeren van een geïntegreerde aanpak van mitigatie van en aanpassing aan klimaatverandering. Binnen de twee jaar na hun toetreding moeten ze Actieplannen voor Duurzame Energie en Klimaat ontwikkelen met de bedoeling om de CO2-emissies met minstens 40% tegen 2030 te verminderen en hun veerkracht ten opzichte van de klimaatverandering te vergroten.

De lijst van steden die het Convenant ondertekend hebben, vindt u hieronder.

Santa Maria di Sala

Mitigation (2020 target)

Signatory

Mayor (or equivalent): NICOLA FRAGOMENI
Bevolking: 17,614 inwoners
Website: http://www.santamariadisala.gov.it/

Covenant status

Date of adhesion: 18 april 2013
Status 3

Contact

Main contact: CARLO PAJARO
Functie: DIRIGENTE UFFICIO TECNICO

Coördinatoren van het Convenant

Covenant Coordinators Landen Ondertekenaars
Città Metropolitana di VeneziaItaly40

Benchmarks

La fine di Mercurio
Sector: Public lighting
Implementation timeframe: 2014 - 2020
Area of intervention: Energy efficiency
Policy instrument: Energy management
Responsible body: Ufficio Manutenzione
KEY FIGURES
CO2 reduction :
111.69 t CO2 eq./a
Energy savings (MWh):
231.26 MWh/a
Implementation cost (€):
415000 €

Description: L’intervento consiste nella completa sostituzione dei corpi illuminanti in quanto, quelli vecchi a vapori di mercurio, risultano essere obsoleti, vetusti e non garantiscono condizioni di sicurezza meccanica ed elettrica, risultano inoltre difformi alla L.R. n° 17 /09 sull ’inquinamento luminoso ed infine hanno una bassa efficienza luminosa comportando consumi considerevoli. L’intervento prevede la sostituzione delle vecchie lampade ai vapori di mercurio con lampade al LED, con potenze diverse a seconda dei parametri fisici esistenti (altezza palo, larghezza strada, interasse ecc.), e della classe illuminotecnica individuata per la strada in questione.
Financing sources: Local Authority’s own resources

Rate this benchmark: BadPoorFairGoodExcellent (1 vote)

Benchmarks Datum Taal
Il fotovolataico a scuola11 okt 2017 it
Regolatori del Flusso IP11 okt 2017 it
La fine di Mercurio11 okt 2017 it
Disclaimer:
The sole responsibility for the content of this website lies with the authors. It does not reflect the opinion of the European Union. The European Commission is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.
Twitter
Om via uw mobiele telefoon
uit te wisselen
Facebook
Om een fan te worden
van de Convenantpagina
Newsletter
Om u te abonneren op
de maandelijkse nieuwsbrief
RSS feeds
Om nieuws in real-time
te ontvangen
Met de politieke steun van de Europese Commissie Met de politieke steun van de Europese Commissie. Website gecoördineerd door het Convenant secretariaat.
Nieuws | Agenda | Site map | RSS help | Credits | Disclaimer