Illustration Ondertekenaars van het Convenant

De strijd tegen klimaatverandering zal gewonnen of verloren worden in stedelijke gebieden. Een overgrote meerderheid van de Europese bevolking woont en werkt immers in steden en verbruikt naar schatting 80% van de in de EU gebruikte energie. Lokale overheden, als het bestuursniveau dat het dichtst bij burgers staat, bevinden zich dan ook in de ideale positie om klimaataspecten op een alomvattende manier aan te pakken. Meer en meer steden besluiten daarom de uitdaging aan te gaan, zoals blijkt uit het groeiend aantal ondertekenaars van het Burgemeestersconvenant.

Ondertekenaars vertegenwoordigen gemeenten die in grootte variëren van kleine dorpjes tot belangrijke grootstedelijke gebieden zoals Londen en Parijs.

De verbintenissen die de Ondertekenaars van het Convenant aangaan, zijn gekoppeld aan het Klimaat- en energiebeleidskader van de Europese Unie. Dit omvat het klimaat- en energiepakket van de Europese Unie voor 2020 voor ondertekenaars die tussen 2008 en 2005 toetraden en het 2030 klimaat- en energiekader alsook de EU-strategie voor aanpassing aan de klimaatverandering voor de ondertekenaars die na 2015 toetraden.

Sinds oktober 2015 verbinden Ondertekenaars van het Convenant zich tot het implementeren van een geïntegreerde aanpak van mitigatie van en aanpassing aan klimaatverandering. Binnen de twee jaar na hun toetreding moeten ze Actieplannen voor Duurzame Energie en Klimaat ontwikkelen met de bedoeling om de CO2-emissies met minstens 40% tegen 2030 te verminderen en hun veerkracht ten opzichte van de klimaatverandering te vergroten.

De lijst van steden die het Convenant ondertekend hebben, vindt u hieronder.

Berbenno di Valtellina

Mitigation (2020 target)

Signatory

Mayor (or equivalent): Valerio Fumasoni
Bevolking: 4,279 inwoners
Website: http://www.comune.berbenno.so.it/hh/index.php

Covenant status

Date of adhesion: 28 april 2015
Status 3

Contact

Main contact: Giorgio Tavelli
Functie: deputy mayor

Benchmarks

Riqualificazione energetica edifici scolastici
Sector: Municipal buildings, equipment/facilities
Implementation timeframe: 2015 - 2019
Area of intervention: Building envelope
Policy instrument: Not applicable
Responsible body: public works dep
KEY FIGURES
CO2 reduction :
37 t CO2 eq./a
Energy savings (MWh):
185.76 MWh/a
Implementation cost (€):
305000 €

Description: E' stata completata la riqualificazione energetica della scuola secondaria di primo grado, con sostituzione dei serramenti e posa cappotto esterno; si prevede entro il 2019 di intervenire analogamente anche sulla scuola primaria.
Financing sources: Local Authority’s own resources, National Funds & Programmes

Rate this benchmark: BadPoorFairGoodExcellent (0 vote)

Benchmarks Datum Taal
Sostituzione corpi illuminanti con tecnologia led17 nov 2017 it
Riqualificazione energetica edifici scolastici17 nov 2017 it
Realizzazione centralina idroelettrica comunale17 nov 2017 it
Disclaimer:
The sole responsibility for the content of this website lies with the authors. It does not reflect the opinion of the European Union. The European Commission is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.
Twitter
Om via uw mobiele telefoon
uit te wisselen
Facebook
Om een fan te worden
van de Convenantpagina
Newsletter
Om u te abonneren op
de maandelijkse nieuwsbrief
RSS feeds
Om nieuws in real-time
te ontvangen
Met de politieke steun van de Europese Commissie Met de politieke steun van de Europese Commissie. Website gecoördineerd door het Convenant secretariaat.
Nieuws | Agenda | Site map | RSS help | Credits | Disclaimer